Emissionsguiden inleder bevakning av S2Medicals företrädesemission

Medicinteknikbolaget S2Medical har beslutat om en företrädesemission som kan tillföra bolaget 11,5 Mkr före kostnader. Emissionsguiden inleder sin bevakning av kapitalanskaffningen.
Emissionsguiden inleder bevakning av S2Medicals företrädesemission - S2Medical
S2Medicals styrelse har beslutat om en företrädesemission, med stöd av bemyndigande från bolagets årsstämma i juni 2024. I bild sårläkningsprodukten Epiprotect. Källa: S2Medical

Affärsvärlden bevakar ett urval av börsens emissioner genom tjänsten Emissionsguiden.

S2Medical har beslutat att ta in 11,5 Mkr genom en företrädesemission av aktier. Emissionskostnaderna framgår inte. Motivet är att säkra rörelsekapital och att investera i produktutveckling samt kommersialisering.

Bolaget erbjuder bland annat produkter för sårläkning och behandling av infektioner.

Teckningskursen är satt till 0,02 kr per aktie, vilket innebär en rabatt på 35,1% (TERP) kontra aktiekursen innan villkoren publicerades.

Emissionen är säkrad till 67,7% genom ett garantiåtagande från Robert Lindbom. Det handlar om en toppgaranti och för detta ersätts Lindbom med 16% av det garanterade beloppet på 7,8 Mkr. Ersättningen sker i form av nyemitterade aktier.

Utspädningen för aktieägare som inte deltar i emissionen blir 66,7%, givet att erbjudandet fulltecknas.

Emissionsguiden återkommer med en ny artikel om eventuella flaggor i emissionen inom kort.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Spotlight Stock Market