Emissionsguiden inleder bevakning av Insplorions företrädesemission

Miljöteknikbolaget Insplorion vill ta in 34 Mkr i en företrädesemission av units. Emissionsguiden inleder sin bevakning av kapitalanskaffningen.
Emissionsguiden inleder bevakning av Insplorions företrädesemission - Insplorion Rask
Insplorion vill ta in 34 Mkr genom en företrädesemission av units.

Affärsvärlden bevakar ett urval av börsens emissioner genom tjänsten Emissionsguiden.

Insplorion har beslutat att ta in 34,3 Mkr genom en företrädesemission av units. Pengarna ska gå till att färdigställa en certifiering av bolagets vätgassensor NPS-P2, vidareutveckling av sensorer och driftkostnader.

Teckningskursen är satt till 0,80 kr per unit, motsvarande 0,80 kr per aktie. Det innebär en rabatt på 31,9% (TERP) kontra aktiekursen innan villkoren publicerades. Utöver 1 aktie innehåller varje unit även 1 teckningsoptioner av serie TO3.

Emissionen är säkrad till 60% genom tecknings- och garantiåtaganden. Teckningsåtagandena uppgår till 2 Mkr (6% av emissionen) och har lämnats av ett antal befintliga ägare. Bland dessa ingår styrelseordförande Jonas Ehinger, styrelseledamöter Daniel Johansson, Hedvig Paradis, Magnus Jonsson och Jan Burenius samt VD Johan Rask.

Garantiåtagandena har ingåtts med ett antal externa investerare och uppgår till 18,5 Mkr, motsvarande cirka 54% av emissionen. Till garanterna utgår en kontant ersättning på 12% på det garanterade beloppet, eller 14% om ersättningen tas ut i form av units.

Utspädningen för aktieägare som inte deltar i emissionen blir 64%, givet att erbjudandet fulltecknas.

Emissionsguiden återkommer med en ny artikel om eventuella flaggor i emissionen inom kort.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.