Emissionsguiden inleder bevakning av Fluicells företrädesemission

Styrelsen i Life science-bolaget Fluicell har föreslagit en företrädesemission som kan tillföra bolaget 30 Mkr före kostnader. Emissionsguiden inleder sin bevakning av kapitalanskaffningen.
Emissionsguiden inleder bevakning av Fluicells företrädesemission - FLUICELL_RAW3890
Fluicell genomför en företrädesemission av units som kan tillföra bolaget 30 Mkr före emissionskostnader.

Affärsvärlden bevakar ett urval av börsens emissioner genom tjänsten Emissionsguiden.

Styrelsen i Fluicell har föreslagit en företrädesemission av units som kan tillföra bolaget 30 Mkr före emissionskostnader om 6 Mkr. Pengarna ska tas in för att utveckla vävnadsbaserade terapier för behandling av typ 1-diabetes, arbeta vidare med bolagets vävnadsmodell för hjärttoxicitet samt produktuppskalning. Ungefär en fjärdedel av likviden ska också gå till administrativa omkostnader. Kapitalanskaffningen kommer beslutas om på en extra bolagsstämma den 4 januari.

Teckningskursen per unit är 1,10 kr. En aktie ger rätt till att teckna en unit, och varje unit består av tio nya aktier och fem teckningsoptioner av serie TO 5 samt fem teckningsoptioner av serie TO6. Optionerna kommer vederlagsfritt och kan lösas in under våren respektive hösten 2024 till en kurs som fastställs senare.

Teckningskursen per aktie blir därmed 0,11 kr, vilket ger en rabatt om 34% (TERP) ställt mot vad kursen stod i innan villkoren för emissionen offentliggjordes.

Transaktionen omfattas av teckningsåtaganden om 0,5 Mkr och garantiåtaganden om 14,5 Mkr, vilket innebär att emissionen är säkrad till totalt 50%. Teckningsåtagarna är medlemmar av styrelsen och ledande befattningshavare, uppger bolaget. Garanterna är inte namngivna och kommer att få en kontant ersättning på 18% på det garanterade beloppet. Om de väljer ersättning i form av units blir ersättningen 22% på det garanterade beloppet.

Utspädningen för aktieägare som väljer att inte delta i emissionen blir nära 91%.

Emissionsguiden kommer återkomma med en ny artikel med eventuella flaggor inom kort.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Kareby Finans