Emissionsguiden inleder bevakning av Active Biotechs nyemission

Biotechbolaget Active Biotech vill ta in 35 Mkr i en företrädesemission av aktier. Emissionsguiden inleder sin bevakning av kapitalanskaffningen.
Active Biotech
Active Biotech vill ta in 35 Mkr i en företrädesemission av aktier. Befintliga ägare, VD och styrelse är med och tecknar i emissionen.

Active Biotech har beslutat att ta in 35 Mkr genom en företrädesemission av aktier. Emissionskostnaderna framgår inte av bolagets pressmeddelande om villkoren.

Pengarna från kapitalanskaffningen ska gå till att fortsätta med bolagets arbete med det så kallade tasquinimod-programmet (utvecklas för behandling mot blodcancer) det kommande året.

Teckningskursen är satt till 0,0415 kr per aktie, vilket innebär en rabatt på 71% (TERP) kontra aktiekursen innan villkoren publicerades.

Emissionen är säkrad till 43,4% genom teckningsåtaganden, motsvarande 15,2 Mkr. Några av de största ägarna i bolaget – MGA Holding, Sjuenda Holding och Fjärde AP-fonden – har åtagit sig att teckna för 14 Mkr (40% av emissionen). Bolagets ordförande Michael Shalmi kommer att teckna för 1 Mkr. Samtliga ur resten av styrelsen, samt VD Helén Tuvesson och två andra ledningspersoner har ingått teckningsåtaganden enligt pro rata.

Det finns inga kommunicerade garantiåtaganden i emissionen.

Bolaget har inte kommunicerat utspädningen för de aktieägare som inte deltar i emissionen givet att den skulle fulltecknas. Afv bedömer att utspädningen blir 70% i förekommande fall.

I emissionen finns även en övertilldelningsoption som aktiveras i fall emissionen övertecknas. Denna uppgår till 7 Mkr, motsvarande 20% av emissionen.

Emissionsguiden återkommer med en ny artikel om eventuella flaggor i emissionen inom kort.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Spotlight Stock Market