Emissionsguiden hissar två flaggor i Tradedoublers företrädesemission

Annonsbolaget Tradedoubler genomför en företrädesemission som kan tillföra bolaget 50,5 Mkr före emissionskostnader. Emissionsguiden hissar två flaggor.
Emissionsguiden hissar två flaggor i Tradedoublers företrädesemission - Tradedoubler och VD
Tradedoublers styrelse har beslutat om en företrädesemission genom utnyttjande av årsstämmans bemyndigande.

Tradedoubler har fastställt villkoren för sin företrädesemission av aktier som kan tillföra annonsbolaget 50,5 Mkr före emissionskostnader.

Bolaget är verksamma inom affiliate-marketing som kopplar ihop annonsörer med olika sajter. Affärsvärlden skrev nyligen en analys om deras huvudkonkurrent Adtraction.

Kapitalanskaffningens motiv är att amortera på ett lån till huvudägaren Reworld Media och finansiera en tilläggsköpeskilling för förvärvet av influencer marketing-bolaget Kaha. Tilläggsköpeskillningen väntas uppgå till 20 Mkr.

Emissionsguiden hissar två flaggor för emissionen. Tradedoubler har inte återkopplat på förfrågan att kommentera.

Bristfällig information

Det är en varningsflagga om man anar eller vet att det saknas viktig information rörande nyemissionen. Hit räknas också klart vilseledande eller slarvig kommunikation.

Vad emissionskostnaderna uppgår till framgår inte, inklusive kostnaderna för garantiåtaganden. Att utelämna uppgifter om garantiersättningen är extra känsligt i det här fallet. Garanten är nämligen huvudägaren Reworld Media som också går in som en stor teckningsåtagare om 26 Mkr, eller 51,8% av emissionen.

Aktien handlas ned till teckningskurs

Om aktien faller så att teckningskursen inte längre ger en rabatt mot börskurs så saknas det incitament för investerare att teckna nya aktier. Det visar också på ett stort misstroende.

Igår föll Tradedoublers aktie drygt 9% till 3,35 kr på beskedet om nyemission. Det är nära teckningskursen om 3,3 kr vilket föranleder en flagga.

Emissionsguiden återkommer med en ny artikel om emissionen i samband med att bolaget publicerar sitt prospekt, runt den 9 september.

Läs också:

Emissionsguiden inleder bevakning av Tradedoublers företrädesemission

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.