Emissionsguiden hissar en flagga i Climeons företrädesemission

Climeon har publicerat villkoren för sin företrädesemission som kan tillföra bolaget 100 Mkr före emissionskostnader. Emissionsguiden har läst villkoren och väljer att hissa en flagga.
Emissionsguiden hissar en flagga i Climeons företrädesemission - Climeon VD Lena Sundquist
VD Lena Sundquist hänvisar till att emissionskostnaderna kommer framgå i Climeons prospekt.

Affärsvärlden granskar ett urval av börsbolagens nyemissioner genom tjänsten Emissionsguiden.

Teknikbolaget Climeon har beslutat att ta in 100 Mkr i en företrädesemission av units.

Syftet med emissionen är att bekosta befintliga och framtida leveranser, kommersialisera produkten HeatPower300 och förstärka rörelsekapitalet.

Emissionsguiden har tagit del av villkoren för emissionen och väljer att hissa en flagga.

Flagga: Bristfällig information

Det är en varningsflagga om man anar eller vet att det saknas viktig information rörande nyemissionen. Hit räknas också klart vilseledande eller slarvig kommunikation.

I Climeons fall framgår inte vad emissionskostnaderna blir. I en skriftlig kommentar till Afv hänvisar VD Lena Sundquist till att emissionskostnaderna kommer att framgå i bolagets prospekt. Emissionsguiden utgår från att det stämmer, men ser ingen anledning till att utesluta den informationen från de redan publicerade villkoren, och väljer att hissa en flagga.

God uppslutning i emissionen

I en tidigare artikel framgick att det finns en god uppslutning bland befintliga ägare som väljer att teckna i företrädesemissionen. Bland annat har bolagets största ägare, Peter Lindell åtagit sig att agera teckningsåtagare tillsammans med SEB-stiftelsen och flera ledningspersoner till en summa som uppgår till 32 Mkr. Resterande 68 Mkr kommer från garantiåtaganden från Fredrik Lundgren och Wilhelm Risberg. Ersättningen till garantiåtagarna är 8,5% på det garanterade beloppet och ersättning kommer utgå i form av aktier.

Emissionsguiden kommer återkomma med en ny artikel om företrädesemissionen i samband med att Climeon publicerar sitt prospekt.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.