Embracer stiger kraftigt efter höjd riktkurs från Kepler Cheuvreux: ”Asmodee är nyckeln”

Kepler Cheuvreux upprepar köprekommendation och höjer riktkursen för gamingbolaget Embracer till 40 kronor från 36. Aktien lyfter över 6%.
Lars Wingefors, VD för Embracer.
Lars Wingefors, VD för Embracer. Foto: Jessica Gow/TT

Analyshuset skriver att Asmodee är nyckeln.

“Asmodee är ett icke-cykliskt tillväxtbolag med betydande skalfördelar, vilket stödjer ytterligare förvärv. Verksamheten kommer att delas ut till aktieägarna under året och kan potentiellt motsvara 24 kronor per aktie”, heter det i analysen.

Kepler Cheuvreux uppger att dess prognoser är i linje med guidningen för 2024/2025, i linje med förra året, och att revideringarna speglar bland annat avyttringar.

“Eftersom bolaget har meddelat en uppdelning i tre delar ändrar vi vår värderingsmetodik till en summa av delarna. Den höjda riktkursen påverkas också av en lägre finansiell skuldsättning och en minskning av den upplevda risknivån. Vi upprepar rekommendationen köp och höjer riktkursen till 40 kronor (36), vilket återspeglar en summan-av-delarna-värdering”, skriver analyshuset.

Embracer stiger 6,3 procent till 25,55 kronor under onsdagsförmiddagen.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Kareby Finans