Ebba Busch: Klart vi har en dialog med Northvolt

Näringsminister Ebba Busch uppger att regeringen för en dialog med batteritillverkaren Northvolt, som uppges gå igenom en ekonomisk kris. Det säger hon till Di.
Energi- och näringsminister Ebba Busch (KD).
Energi- och näringsminister Ebba Busch (KD). Foto: Lars Schröder / TT

Det är källor inom branschen som säger till tidningen att Northvolt har det väldigt tufft ekonomiskt och att situationen blivit mer akut sedan sommarens slut. Ebba Busch uppger att det är hennes uppgift som näringsminister att föra dialog med bolagen.

“Som näringsminister är det min uppgift att stå i ständig dialog med våra bolag. Och det är klart att vi har haft och har dialog med Northvolt också. Det är klart att de informerar oss i ett läge där det blir mycket mediaskriverier också. Och jag har alltid nära dialog med de svenska bolagen och så också Northvolt”, säger hon.

Regeringen känner inte att man har någon anledning att kommunicera nya besked gällande Northvolt.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Spotlight Stock Market