Dumpar Evo inför rapporten: ”Better safe than sorry”

Evolutions kursras fortsätter samtidigt som blankningen har ökat till en rekordnivå. Sensor Fonder dumpar nu hela sitt innehav. "Det har varit ett informationsvakuum så vi väljer att kliva av. Better safe than sorry", säger förvaltaren Stefan Olofsson.
Dumpar Evo inför rapporten: ”Better safe than sorry” - Kopia av Kopia av Kopia av Dubbel
Sensor Fonders förvaltare Stefan Olofsson tror att Evolutions guidning om marginalerna blir viktigast i den kommande rapporten. Foto: Sensor Fonder och TT

Evolutions aktie har backat 20% sedan årsskiftet och handlas på fredagen kring tvåårslägsta. Blankningen har samtidigt ökat till 3,1% av kapitalet. Det är en fördubbling jämfört med början av augusti och den högsta nivån hittills, visar data från Holdings.

Sensor Fonder har ägt livekasinobolaget i omgångar sedan 2015, men valde förra månaden att sälja hela innehavet för nära 200 Mkr.

“Vi är oroliga inför Q3 då vi tycker att informationsgivningen om situationen i Georgien har varit dålig. Vi ser också en risk för att marginalmålet sänks för 2025”, säger förvaltaren Stefan Olofsson.

Sedan början av augusti har det pågått en strejk vid Evolutions stora spelstudio i Georgien, där de anställda kräver högre löner och bättre arbetsvillkor. Olofsson anser att bolaget har varit för dåligt på att kommunicera hur verksamheten påverkas av händelserna. En risk är att marginalen försämras om delar av verksamheten flyttas över till andra länder där lönerna är högre.

Ett annat orosmoln är tillväxten, där data från DNB indikerar att antalet spelare har minskat i det tredje kvartalet, jämfört med föregående kvartal.

“Vi vet inte hur det slår mot resultatet, men det är i alla fall en fingervisning om att det kanske går trögt. Tillväxten har ju gått ner kraftigt på sistone och det är viktigt att den stabiliserar sig och gärna visar tvåsiffriga tal”, säger Olofsson.

Han beskriver osäkerheten som stor inför delårsrapporten om två veckor, och räknar med att det kan bli kraftiga kursrörelser.

“Samtidigt handlas aktien till extremt låga multiplar givet förväntansbilden bland analytiker”, säger förvaltaren som inte utesluter en återkomst i aktien.

 

Läs också: Evolution: Huset vinner inte alltid 

Läs också: DNB: Evolution ska upp 50 procent

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.

Innehåll från annonsör