Deckarstjärnan har sålt 2 miljoner böcker – går till EFN

Redan för ett decennium sedan öppnade Pascal Engman för att göra live-TV från Stureplan med Thorsten Flinck, Isabella Löwengrip och Jan Guillou. Nu kan Afv berätta att deckarförfattaren blir programledare hos Handelsbankens TV-kanal EFN.
Författaren Pascal Engman ska bli programledare på EFN.
Författaren Pascal Engman ska bli programledare på EFN. Foto Pontus Lundahl / TT

Storsatsande EFN har rekryterat profiler som Anna Hedenmo, Jesper Norberg och Di-duon Henrik Mitelman och Gabriel Mellqvist.

Bland många andra.

Ska börja med bokutgivning

Den Handelsbanken-ägda TV-kanalen vill också bredda sig och har aviserat att de ska börja med bokutgivning.

I början av sommaren, den 30 maj närmare bestämt, kunde Affärsvärlden också avslöja att EFN hade planer på att starta en tidning, enligt flera olika källor till Affärsvärlden.

“EFN:s uppdrag från banken är att bidra till ökad kunskap och bildning om bland annat ekonomi. I dag sker det i form av rörlig bild. Om EFN i framtiden kan bidra till kunskapsspridning i fler former, så kommunicerar vi det om och när det blir aktuellt”, sa Mats Olsson, tf presschef, i en kommentar.

Engman bekräftar: “Ska programleda”

Nu kan Affärsvärlden berätta att Pascal Engman rekryterats till EFN. Den kända deckarförfattaren har sålt närmare 2 miljoner böcker i 25 länder, skrev Vi nyligen.

Tidningen uttryckte det som att Engman håller “det högsta tempot i svensk spänningsprosas elit-division och får kollegor som Jens Lapidus att framstå som skrivkrampande sniglar.”

“Vad gäller kommande satsningar och vilka som är del av dem finns inget mer att kommunicera just nu”, sa Leo Lagercrantz, publisher och ansvarig utgivare på EFN, i slutet av förra veckan.

Engman står dock uppsatt som medarbetare på kanalens hemsida. Det står det att han är programledare.

När Afv når Engman bekräftar han sitt nya uppdrag.

Skärmdump från EFN:s hemsida.
Skärmdump från EFN:s hemsida.

“Det stämmer. Jag ska programleda ett program som ska sända en gång i månaden”, säger han i en kommentar.

Journalistiskt förflutet

Engman har ett förflutet inom journalistiken. Han har bland annat ett flerårigt förflutet på Expressen – vilket även EFN:s redaktör och rådgivare Magnus Alselind har. Nu återförenas de alltså på Handelsbankens TV-kanal.

När tidningen Resumé sensommaren 2014 frågade Engman om han skulle kunna tänka sig att göra mer TV framöver, blev svaret:

“Om jag fick uppdraget så varför inte. Jag har gjort lite smågrejer, men jag vet inte om jag är särskilt bra på det. Jag om min Expressen-kollega David Lillemägi har en dröm om att sända en krogshow live från Spy Bar varje fredag. Vi skulle vilja ha Thorsten Flinck med en gopro-kamera vid baren, ha en flygande reporter nere vid repen och Blondinbella och Jan Guillou i soffan. Jag tror inte att Thomas Mattsson skulle köpa den idén.”

Läs också:

Handelsbankens satsning på böcker sågas: ”Ingen fattar vad de håller på med”

Handelsbanken och EFN har planer på att starta tidning

Inget storbankslugn för Micke mikro-manager

Handelsbankens VD om EFN: ”Jag möter få kunder som vill att vi ska döpa arenor…”

SVT-profilen Anna Hedenmo går till EFN: ”Stora ambitioner”

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Spotlight Stock Market