Danske: Kan bli fler räntesänkningar än vad ECB flaggat för

Europeiska centralbanken ECB kan tvingas göra fler räntesänkningar än man flaggat för.
Danske: Kan bli fler räntesänkningar än vad ECB flaggat för - emu-eurozonen-ecb-700_binary_6960958.jpg
ECB

Det skriver Danske Bank i senaste veckobrevet mot bakgrund av förra veckans siffror kring inköpschefsindex.

Förra veckans preliminära siffror visade att industrikonjunkturen i Europa är fortsatt svag. I synnerhet gäller detta för Tyskland.

“Även tjänstesektorn tappade tempo, och det mesta pekar på att ECB kommer att behöva lägga mer fokus på att stötta konjunkturen än att oroa sig för inflation framöver. Det talar för att det kommer att bli fler räntesänkningar i Europa än vad ECB tidigare har flaggat för”, skriver banken.

När det kommer till rekommendationer, väljer banken att behålla en övervikt i globala aktier. Detta då man tror att kombinationen av en fortsatt god global konjunktur och räntesänkningar kommer att ge mer stöd åt börserna under de sista månaderna av 2024.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.