Danske Bank: Välj europeiska aktier

Danske Bank skriver i sitt veckobrev att de föredrar europeiska aktier och industrisektorn över tillväxtmarknadsaktier.
Danske Banks seniorstrateg Maria Landeborn.
Danske Banks seniorstrateg Maria Landeborn. Foto: Alexander Donka

Den föregående veckan präglades av flera stimulanspaket från Kina som hade målet att få igång den inhemska ekonomin. Resultatet var att flera aktier på de kinesiska börserna steg tillsammans med tillväxtmarknader.

“Det är inte bara tillväxtmarknadsaktier som gynnas av Kinas satsningar. Även svenska och europeiska exportbolag kan gynnas, liksom den globala industrisektorn. Vi tycker att både europeiska aktier och industrisektorn är att föredra framför tillväxtmarknadsaktier”, skriver Danske.

Enligt banken är riskaptiten på marknaden just nu hög. Det efter att oro över den amerikanska konjunkturen lagt sig och flera centralbanker sänkt sina räntor.

“Vi får se om konjunkturlättnaden håller i sig den här veckan, då vi får flera datapunkter som antingen kan ge mer medvind eller utlösa ny oro”, skriver Danske.

“Vårt huvudscenario förblir en mjuklandning i ekonomin där tillväxten visserligen bromsar in, men USA undgår en recession”, fortsätter banken.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.