Danske Bank ser köpläge i Novo Nordisk

Den senaste kursnedgången i det danska läkemedelsbolaget Novo Nordisk har skapat ett köpläge, enligt Danske Bank som upprepar köp med riktkursen 1 075 danska kronor.
Danske Bank ser köpläge i Novo Nordisk - Novo Nordisk
Foto: Novo Nordisk

Novo Nordisk står inför tuffa jämförelsetal och påverkas av utbudsoro på grund av den senaste tidens svaga förskrivningssiffror för startdoser. Data från CagriSema är nära förestående med en positiv risk/reward enligt vår uppfattning”, skriver Danske i en analys.

Danske skriver att de ser ett “starkt långsiktigt investeringscase drivet av GLP-1”, vilket gör att de står fast vid sitt köpråd.

Trots det sänks vissa estimat inför Q3-rapporten med hänsyn till att bolaget möter tuffa jämförelsetal. Exempelvis sänks försäljningsestimaten för läkemedlet Wegovy med runt 1 procentenhet för helåret 2024.

“Vi förväntar oss att Novo minskar sitt prognosintervall för helåret 24 men behåller 25 procent försäljningstillväxt för CER som mittpunkt. Vi tror att marknadens förväntningar inför Q3 är modesta, blandat med oro för Wegovy-förskrivningstrender på kort sikt”, heter det i analysen.

För 2024 har Novo tidigare guidat för en försäljningstillväxt runt 22-28 procent och ett rörelseresultat som växer 20-28 procent i konstant valuta.

På Köpenhamnsbörsen sjunker aktien 0,1 procent och handlas runt kursen 796 danska kronor.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Innehåll från annonsör