Danske bank föredrar Ericsson i telekomsektorn

Danske Bank har gjort en genomgång av telekomsektorn, som kännetecknas av en långsam och begränsad marknadsåterhämtning.
Danske bank föredrar Ericsson i telekomsektorn - Ericsson Antenna_4602_Rooftop_16bit_sRGB_148413 (2)
Foto: Ericsson

Banken noterar att nyhetsflödet inom telekomsektorn har fortsatt att vara negativt över det senaste året.

Specifikt för det andra kvartalet kom det att bjudas på flera nedskärningar av prognoser och guidningar, vilket fått banken att inta en något mer försiktig hållning i sina estimat.

Ericsson föredras inom sektorn bland annat på grund av avtalet med AT&T, medan Nokia inte bedöms återfå momentum före 2025.

“Även om Nokia har starkare långsiktiga tillväxtutsikter tack vare sin breda portfölj, får förlusten av AT&T allvarliga konsekvenser, vilket framgår av det lägre målet för ebit-marginalen på medellång sikt (från 14 till 13 procent). Tillväxt- och vinstmomentum kommer inte att bli positivt förrän 2025, medan ett positivt vinstmomentum redan har börjat för Ericsson”, skriver Danske Bank.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Kareby Finans