Daniel Wellington säger upp 15% av sin personal

Klockföretaget Daniel Wellington säger upp 15% av sin globala personal samt hälften av sina anställda på huvudkontoret i Stockholm. Det skriver Breakit.
Daniel Wellington säger upp 15% av sin personal - slutar lämnar 1200
Genrebild. Foto: Pixabay

”Vi gör en transformation av bolaget till ett mindre bolag med bättre förutsättningar till lönsamhet under rådande marknads- och världsläge. Tyvärr kräver den transformationen en kraftig minskning av kostnader”, skriver Daniel Wellingtons presschef Camilla Åstrand i ett mejl till Breakit.

Bolaget kommer säga upp cirka 200 av sina 1 300 anställda. På kontoret i Stockholm jobbar det 243 personer enligt siffror från 2020.

Enligt Åstrand kommer bolaget inte lämna några marknader, men förändringar kommer göras över hela organisationen.

Daniel Wellington grundades 2011 av Filip Tysander och gjorde en vinst på 900 miljoner kronor 2017 och hade en omsättning på 2,5 miljarder kronor. Dock har omsättningen sjunkit sedan dess och 2020 kom den in på 1,4 miljarder kronor tillsammans med en förlust på 500 miljoner kronor.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.