Då noteras Sveafastigheter

Fastighetsbolaget Sveafastigheter har nu publicerat prospektet inför sin börsnotering på Nasdaq First North Premier Growth Market.
Då noteras Sveafastigheter - bostad fastighet lägenhet
Foto: Sveafastigheter

I samband med noteringen avses en planerad ägarspridning genomföras genom ett erbjudande av befintliga aktier i bolaget och aktieägare i SBB kommer ges företräde till att förvärva aktier i erbjudandet.

Första dag för handel på First North Premier förväntas bli den 18 oktober och aktien kommer att handlas under kortnamnet SVEAF. Bolaget har som mål att byta noteringsplats till Nasdaq Stockholms huvudlista inom 12 månader.

Anmälningsperioden för allmänheten i Sverige och SBB:s förturstranch förväntas pågå den 8-16 oktober, medan anmälningsperioden för institutionella investerare förväntas pågå mellan 8-17 oktober.

Teckningskursen väntas hamna i intervallet 39,50 till 45,50 kronor per aktie, vilket meddelades tidigare i dag. Det motsvarar ett marknadsvärde för bolaget på 7,9 till 9,1 miljarder kronor. Den slutliga teckningskursen väntas meddelas omkring den 18 oktober.

Erbjudandet omfattar upp till 88 miljoner befintliga aktier i Sveafastigheter, inklusive övertilldelningsoption, vilket motsvarar 44 procent av det totala antalet aktier i bolaget.

De befintliga aktierna säljs av SBB, som för närvarande äger Sveafastigheter. Bolaget avser inte att anskaffa något kapital i samband med noteringen.

Flertalet personer i ledningsgruppen och styrelsen, och vd för SBB har åtagit sig att förvärva aktier i noteringen.

Sveafastigheter har som rådgivare anlitat DNB Markets, SEB, Danske Bank, Nordea och Swedbank. Erbjudandet kommer även att kunna tecknas hos Avanza och Nordnet.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Innehåll från annonsör