Corem tar in 1 miljard kronor genom riktad emission

Fastighetsbolaget Corem Property stärker sin balansräkning genom att genomföra en riktad en nyemission om 1 020 miljoner kronor.
Corem tar in 1 miljard kronor genom riktad emission - Jakob Mörndal och Rutger Arnhult, M2 Asset Management
Jakob Mörndal, VD i M2 Asset Management, och Rutger Arnhult, Corem. M2 tecknar i andra tranchen av den riktade emissionen.

Teckningskursen är 9,60 kronor per B-aktie. Det framgår av ett pressmeddelande.

Emissionskursen är 3,5 procent lägre än den volymvägda snittkursen för stamaktien under de tio senaste handelsdagarna (9,95 kronor) och 6,8 procent under stängningskursen den 17 juli. Emissionen genomfördes genom ett accelererat bookbuilding-förfarande genomfört av Nordea, SEB och Swedbank.

Nyemissionen genomförs i två trancher, en nuvarande som godkänts av styrelsen och en kommande som kräver extra bolagsstämma.

M2 Asset Management, som kontrolleras av Rutger Arnhult, och Gårdarike tecknar i den andra tranchen, som stämman ska godkänna. Arnhult är vd och styrelseledamot och närstående. Gårdarike ägs av Urban Terling, som även han är anställd av företaget och närstående. En extra stämma väntas klubba igenom den tranchen omkring den 14 augusti.

Den första tranchen tecknas av befintliga samt nya svenska och institutionella investerare såsom Alcur Fonder, Handelsbanken Fonder och Länsförsäkringar Fondförvaltning.

Corem motiverar beslutet med emissionen med att man ytterligare vill stärka fastighetsbolagets finansiella flexibilitet och minska räntekostnaderna.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.