Climeons nyemission övertecknad – bolaget får in 100 Mkr

Miljöteknikbolaget Climeons företrädesemission tecknades till 111%, vilket innebär att bolaget får in hela det äskade beloppet om 100 Mkr. Emissionsguiden sätter därmed punkt för sin bevakning av kapitalanskaffningen.
Climeons nyemission övertecknad – bolaget får in 100 Mkr - Climeon VD Lena Sundquist
Climeons företrädesemission av units blev övertecknad och bolaget tillförs därmed 100 Mkr före emissionskostnader. På bilden syns bolagets VD Lena Sundquist.

Climeon har publicerat utfallet i sin företrädesemission av units. Emissionen blev övertecknad och bolaget kommer få in hela det belopp de önskade – 100 Mkr före emissionskostnader.

Totalt tecknades 51% av emissionen med stöd av teckningsrätter, medan resterande andel kom från teckningar utan teckningsrätter. Det tyder på att intresset utanför den befintliga ägarkretsen har varit relativt stort.

Emissionsguiden har bevakat emissionen sedan start och hissade i samband med att villkoren publicerades en flagga för “Bristfällig information” då bolaget inte angivit emissionskostnaderna. Dessa framkom senare i prospektet och flaggan slopades. Sedan dess har Afv inte haft någon flagga för emissionen.

I föregående artiklar om kapitalanskaffningen har det lyfts fram att det varit en god uppslutning bland befintliga ägare, bland annat från miljardären Peter Lindell, SEB-stiftelsen och delar av ledningen.

Emissionsguiden avslutar med denna artikel sin bevakningen av företrädesemissionen.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Spotlight Stock Market