Climeon tar in 100 Mkr i nyemission – miljardären Peter Lindell investerar

Teknikbolaget Climeon avser att ta in 100 Mkr genom en nyemission av units. Bland investerarna återfinns miljardären Peter Lindell.
Climeon tar in 100 Mkr i nyemission – miljardären Peter Lindell investerar - Climeon Management Team
Climeons management team.

Emissionsguiden granskar ett urval av börsens nyemissioner genom tjänsten Emissionsguiden.

Teknikbolaget Climeon har meddelat att de avser genomföra en företrädesemission av units som kan tillföra bolaget 100 Mkr. Troligen kommer två aktier och en teckningsoption ingå i en unit. Teckningsoptionen kommer att kunna lösas in i juni 2024 till ett pris som fastställs senare.

Som en del av detta publiceras nu en första artikel om villkoren i bolagets företrädesemission.

Syftet med emissionen är finansiera leveranser av existerande och förväntade ordrar, fortsätta kommersialiseringen av produkten HeatPower300 och att stärka bolagets rörelsekapital.

Teckningskursen kommer att sättas med en rabatt till TERP (teoretisk aktiekurs efter avskiljandet av teckningsrätter) om minst 30% baserat på den volymvägda snittkursen under tre dagar innan styrelsen fattar beslut om emissionen.

Ungefär 32 Mkr av emissionen omfattas av teckningsförbindelser från befintliga och nya aktieägare. Bland de befintliga ägarna återfinns miljardären Peter Lindell (via Cidro Förvaltning) och SEB-stiftelsen. Nya ägare som åtar sig att teckna är Fredrik Lundgren och Wilhelm Risberg. Dessutom har ett antal icke namngivna medlemmar från bolagets ledningsgrupp valt att ingå teckningsförbindelser.

Resterande 68 Mkr av emissionen är säkrade genom garantiåtaganden. Ersättningen till garanterna är 8,5% på det garanterade beloppet och kommer kvittas mot aktier i bolaget.

Det innebär att hela emissionen är säkrad.

Affärsvärlden kommer återkomma med en ny artikel om villkoren och eventuella flaggor i emissionen i början av nästa vecka.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.