Citi ser mer nedsida för halvledaraktier

Investmentbanken Citi ser potentiella nedsidesrisker bland halvledaraktier eftersom sektorn står inför ökande utmaningar på flera slutmarknader, skriver Investing.
Citi ser mer nedsida för halvledaraktier - NVIDIA_Studio_01
Foto: Nvidia

I sin preview inför Q3-rapporterna lyfter Citi fram den svalnande efterfrågan inom PC- och trådlösa segment, vilka tillsammans står för 38 procent av efterfrågan på halvledare.

Denna avmattning förvärras av försämrade förhållanden på slutmarknaden för fordonsindustrin, som utgör 14 procent av halvledarmarknaden.

AI-sektorn är dock fortfarande en ljuspunkt, med AI-relaterad efterfrågan fortfarande robust.

Citi förväntar sig att aggregerade konsensusbedömningar kommer att minska under innevarande rapportsäsong eftersom styrkan i slutmarknaderna för AI, datacenter och kommunikation motverkas av avmattningen.

Citis bedömningar för Q4 2024 ligger cirka 10 procent under konsensus.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.