Carnegie sätter köp på Nyfosa: ”En av våra favoriter”

I takt med att läget förbättras i fastighetsbranschen blir fastighetsbolagen alltmer attraktiva. Det menar Carnegie som i veckans aktiecase sätter köp på Nyfosa.
Carnegie sätter köp på Nyfosa: ”En av våra favoriter” - nyfosa_ab_cover
Foto: Nyfosa

Carnegie lyfter fram Nyfosa som en favorit på börsen och beskriver bolaget som ”opportunistiskt och expansivt med en flexibel investeringsstrategi” och sätter köp på bolaget, i veckans aktiecase. 

När bolaget 2018 avknoppades från Hemfosa och noterades på börsen hade Nyfosa en fastighetsportfölj värd omkring 16 miljarder kronor. Idag är den mer än dubbelt så stor.

Nyfosa har en stark närvaro i Sverige, där cirka 31 mdr kr av fastighetsvärdet är placerat, medan 8 mdr återfinns i Finland och drygt 1 mdr i Norge. Portföljen består till stor del av kontorsfastigheter, men även logistik, industri och handelsfastigheter finns representerade.

Enligt Carnegie har Nyfosa en unik styrka i sin förmåga att hantera högre räntekostnader, vilket delvis förklaras av deras högavkastande fastigheter och överkomliga hyresnivåer.

Carnegie korar Nyfosa till vinnare när ”räntemotvind skiftar till räntemedvind”.

VD-byte kan fördröja förvärv

Bolaget står dock inför utmaningar på kort sikt, inte minst efter beskedet om att VD Stina Lindh Hök lämnar sin post senast i februari 2025. En ny VD har ännu inte utsetts. Detta kan fördröja större förvärv, men Carnegie ser det inte som något som ändrar den långsiktiga potentialen i bolaget.

”Värderingsmässigt handlas Nyfosa till en justerad kassaflöde per aktie-multipel (CEPS, cash earnings per share) på 18x på vår prognos för 2025, vilket vi finner attraktivt. Även om det finns vissa frågetecken kring den ökade vakansgraden räknar vi med att Nyfosa leverar CEPS-tillväxt på 13–18 procent under 2025–2026 – och det utan några nya förvärv”, avslutar Carnegie Bank och sätter köp med en riktkurs på 140 SEK.

Läs mer:

Nyfosas VD lämnar senast 2025

Nyfosa minskar förvaltningsresultatet – höjer prognosen

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från AMF
Annons från AMF