Carnegie: Öka exponeringen mot Japan

Söndagens valresultat orsakade rally på Tokyobörsen. Investmentbanken Carnegie skriver i en färsk analys att uppgången lär hålla i sig.
Carnegie: Öka exponeringen mot Japan - tokyo-shibuya-affarsvarlden-700_binary_6867219.png

Söndagens japanska val blev en lyckoträff för sittande premiärminister Shinzo Abe som befäster sin maktposition. Hans regeringskoalition ser ut att behålla två tredjedelar av mandaten i underhuset, vilket investmentbanken Carnegie bedömer främja den japanska ekonomin.

– Abes reformagenda kan accelerera efter det starka valresultatet. Viktigast för marknaden är att den lätta penningpolitiken nu består och att centralbankschefen Kuroda kan få stanna efter april 2018, säger Helena Haraldsson, omvärldsstrateg på Carnegie Private Banking.

Investmentbanken listar flera skäl att köpa japanska aktier. Bland annat ser man att den starka valutan kombinerat med en ”superlätt” penningpolitik gynnar den japanska ekonomin.

”Bank of Japan har minusränta och köper statsobligationer samt ETF:er. Banken äger nu runt 45 procent av landets utestående statsobligationer och 60 procent av utestående aktie-ETF:er. BoJ investerar även i fastighetsinriktade investmentbolag”, skriver Carnegie i analysen.

Japan är en av världens största börser med starkt vinstmomentum, enligt banken.

”Penningpolitiken är ultralätt, valutan undervärderad och reformprogrammet Abenomics fungerar”, skriver investmentbanken.

Trots att Carnegie tror på en fortsatt tillväxt i ekonomin förordar banken aktiv förvaltning vid exponering mot Japan.

”Valutor är osäkra och reformer kan gynna mindre bolag med mer inhemskt fokus”, skriver banken i analysen.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Spotlight Group