Breitlings VD: ”Lyxmarknaden har bottnat”

Schweiziska lyxklocktillverkaren Breitlings VD Georges Kern är "ganska säker på" att lyxmarknaden har bottnat, enligt en intervju med Bloomberg.
Breitlings VD: ”Lyxmarknaden har bottnat” - Breitling VD
Breitlings VD Georges Kern, tillsammans med Charlize Theron och Misty Copeland. Foto: Breitling

Branschen har präglats av svårigheter, främst på grund av att den allra viktigaste marknaden Kina dragits med en ekonomisk inbromsning. Enligt Kern har en alltför stor tillit till Kina inneburit ett stort problem för bolagen. Han betonar istället vikten av diversifiering.

“Du måste ha ett flygplan med fyra, fem motorer. Om en slutar fungera, bara hoppas att de andra fyra fungerar”, sade han.

För Breitlings del har detta betytt att man blickat mot annat håll, däribland Indien där bolaget planerar att öppna två till tre nya butiker.

“Marknaden är där och förmögenheten är där. Många lyxbolag vidtar stora ansträngningar för att etablera sig där, inklusive vi själva”, sade han.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.