Bostäder i topp vid crowdfundinginvesteringar

Intresset för samhällsfastigheter (äldreboende och skolor) och bostäder (hyresfastigheter och bostadsrätter) är störst hos Tessins medlemmar, det skriver bolaget i ett pressmeddelande.
transaktioner fastigheter
Transaktionsvolymerna i Norden slog rekord under 2021.

Crowdfunding innebär att många investerare lägger in mindre belopp som tillsammans motsvarar de pengar projektet behöver. I Sverige sköts det hela ofta via en plattform där privatpersoner kan få kontakt med projekt som är öppna för investering.

I maj månad gjorde Affärsvärlden en kartläggning över de tre dominerande plattformarna för crowdfunding inom fastigheter – Tessin, Kameo och SBP Nordic.

I ett pressmeddelande från Tessin skriver crowdfundingplattformen att intresset för investeringar i industri- och samhällsfastigheter (äldreboende och skolor) samt bostäder (hyresfastigheter och bostadsrätter) störst bland deras medlemmar.

Intresset för dessa segment speglar hur fastighetsmarknaden har sett ut i stort under det senaste året. I en intervju från maj månad konstaterade Handelsbankens analytiker Johan Edberg att investerare helt enkelt söker trygga alternativ under coronapandemin.

”Handelssegmentet är iskallt och kontorsfastigheter känns fortfarande rätt osäkert. Sett ur investerarnas perspektiv är det alltså stora volymer på fastighetsmarknaden där man helt enkelt inte vill gå in med pengar. Kvar blir i princip lager och logistik, bostäder och samhällsfastigheter som attraktiva alternativ”, sa Johan Edberg i intervjun.

Mer än var fjärde medlem hos Tessin tror på en starkare utveckling av bostadsmarknaden de kommande åren.

“Fastighetsbranschen är en bransch i förändring, men som investering är det en stabil placering som genererar en god avkastning i en tid med låga räntor och osäker konjunktur”, säger Heidi Wik, VD på Tessin, i pressmeddelandet.

I pressmeddelandet hänvisar Tessin till en onlineundersökning som de har genomfört bland sina medlemmar med totalt 748 respondenter.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.