Börsens bästa högutdelare

När börsen inte övertygar finns det gott om intressanta högutdelande aktier som är väl värda en investering.

Många börsbolag visar nu rekordhög direktavkastning, vilket får oss att lyfta denna investeringsidé. Högst placerar sig flera it-konsulter. Såväl Hiq som Knowit ger en direktavkastning på runt sju procent. Hiq har en rörelse som genererar ett bra kassaflöde och vars balansräkning är mycket stark med en välfylld kassa. Under de tre senaste åren har direktavkastningen legat kring sju procent, vilket gör bolaget till en mycket pålitlig utdelare.

Även de båda teleoperatörerna Telia Sonera och Tele 2 är stabila utdelare. Trots att Telia Soneras resultat per aktie försämrats har bolaget ändå delat ut över hälften av vinsten. Så väntas ske även i vår, även om bolagets policy har ändrats till att minst dela ut 3 kronor per aktie. Båda aktierna är populära bland de investerare som jagar hög utdelning.

Detsamma kan sägas om de svenska bankerna, vilka också lockar med en stabil utveckling och hög direktavkastning. Swedbank och Nordea toppar, båda med en direktavkastning på över fem procent.

Värd att nämna är även varu­märkesbolaget Björn Borg. Bolaget har haft en motig resultattrend under några år och den höga utdelningspolicyn ska inte tas för given. Med en ny vd på plats och siktet inställt på att få upp tillväxten i bolaget, ser vi en risk i att utdelningsnivån kan komma att minska.

 

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.

OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.