Börsen fortsätter ned
SIX Generalindex var klockan 09.47 0,7 procent lägre vid 467 medan OMXS30 var 0,6 procent lägre vid 1.350. Omsättningen uppgick till 1,4 miljarder kronor på Stockholmsbörsen. Handel förekommer även på andra handelsplatser såsom Bats, Chi-X och Turquoise.
Investerarna tycktes osäkra på hur de skulle ställa sig till Lundin Petroleums rapport då kursen pendlade mellan upp- och nedgång i den tidiga handeln. I takt med att börsen som helhet försvagades drog sig Lundin Petroleum också ned. Aktien backade 1,4 procent. Resultatmässigt överträffade bolagets ebitda-resultat förväntningarna från Inquiry Financial med 13,8 procent.
Vissa förseningar vid Edward Griegfältet har dock medfört att Lundin Petroleums borrprogram förskjutits något. Resultaten från fältet ska dock fortsätta att överträffa bolagets förväntningar. Sannolikt väntas förseningarna i borrprogrammet dock innebära att produktionen för andra halvåret 2016 hamnar i nedre delen av bolagets prognos mellan 65.000-75.000 fat oljeekvivalenter per dag i genomsnitt.
Wallenstam försämrades 1,3 procent trots att förvaltningsresultatet kom in drygt 5 procent bättre än förväntningarna. Resultatet för kvartalet på sista raden kunde däremot inte leva upp till samma nivå som för ett år sedan.
Högst omsatta aktie i Stockholm är Fingerprint Cards. Aktien handlades ned 1,8 procent. Peter Benson skriver i Svenska dagbladet i dag att den stora ökningen av kundfordringar för det andra kvartalet i kombination med den låga skatten oroar. Det beskrivs som två klassiska varningsklockor som ibland tyder på kreativ bokföring eller ett osunt fokus på kortsiktiga resultat.
Bland storbolagen gick SSAB och Astrazeneca mot strömmen med uppgångar på 0,9 respektive 0,4 procent. Sämre utveckling visade Volvo och Assa Abloy med nedgångar på 2,0 respektive 0,8 procent.
På statistikfronten visade inköpschefsindex för tjänstesektorn på en säsongsrensad nivå om 57,8 för juli, upp från oreviderade 53,4 i juni. Uppgången drevs av delindexen för affärsvolym och sysselsättning.
nullnull
Kommentera artikeln
I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.
Grundreglerna är:
- Håll dig till ämnet
- Håll en respektfull god ton
Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.