Boeing-anhöriga kräver 250 miljarder i skadestånd

Familjerna till de personer som omkom i Boeings två dödskrascher med flygplansmodellen 737 Max 8 kräver att justitiedepartementet bötfäller bolaget med 24,8 miljarder dollar, motsvarande 259 miljarder kronor.
Boeing-anhöriga kräver  250 miljarder i skadestånd - Boeing 737 Max
Boeing 737 Max

Det rapporterar AP.

Notan beskrivs som motiverad “eftersom Boeings brott är det dödligaste företagsbrottet i USA:s historia”, sade en advokat som företräder familjerna.

Samma advokat sade också att regeringen borde åtala de tjänstemän som ledde Boeing vid tidpunkten för krascherna 2018-2019, inklusive dåvarande VD Dennis Muilenburg.

Sammantaget dog 346 personer i krascherna med indonesiska Lion Air i oktober 2018 och Ethiopian Airlines i mars 2019.

Boeing har inte kommenterat skadeståndskravet. Däremot har bolaget tidigare sagt att det har mött sina åtaganden i frågan genom en förlikning 2021.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.