Bodil Ericsson Torp ny VD för Storytel

Ljudboksspecialisten Storytels styrelse har utsett Bodil Ericsson Torp till ny vd med tillträde den 1 oktober i år.
Bodil Ericsson Torp ny VD för Storytel - storytel
storytel

Det framgår av ett pressmeddelande.

Ericsson Torp ersätter Johannes Larcher som kommer att lämna sin tjänst under hösten, som tidigare meddelats.

Bodil Ericsson Torp kommer närmast från VO2 Cap Holding, där hon varit vd sedan 2021. Innan dess var hon koncernchef för Aller Media i åtta år och implementerade där en framgångsrik digital transformation av mediehuset.

“Vi är mycket glada över att välkomna Bodil Ericsson Torp som ny vd för Storytel Group. Hon har en omfattande och dokumenterad erfarenhet av ledarskap från mediebranschen, där hon framgångsrikt har lett betydande bolags- och digitaliseringstransformationer. Jag är övertygad om att Bodils ledarskapsprofil, i kombination med hennes strategiska och operativa erfarenhet, kommer att ta bolaget in i nästa framgångsrika fas”, säger styrelsens ordförande Hélne Barnekow.

Bodil Ericsson Torp kommer att vara baserad på Storytels huvudkontor i Stockholm. Johannes Larcher kommer att fortsätta leda bolaget fram till den 30 september i år.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Innehåll från annonsör