Bellpal ingår aktieöverlåtelseavtal – och ska skjuta till kapital

Teknikbolaget Bellpal Holding uppger att de ingått ett aktieöverlåtelseavtal med amerikanska L&D Advisary avseende dotterbolaget Bellpal AB. Samtidigt ska Bellpal Holding skjuta till 4,6 miljoner dollar i form av ovillkorat aktieägartillskott
Bellpal ingår aktieöverlåtelseavtal – och ska skjuta till kapital - ballpal1
Bellpals alarmklockor med inbyggd falldetektion riktar sig bland annat till äldreboenden.  Illustration: Hans von Corswant

Bellpal skriver att köpeskillingen är på 19,5 miljoner dollar, motsvarande cirka 214 miljoner kronor, på skuldfri basis jämte erforderligt rörelsekapital.

Teknikbolaget har två gånger sedan i somras gått ut med att det finns uppköpsintresse från USA-aktörer.

Enligt det senaste pressmeddelandet har Bellpal Holding också åtagit sig att tillskjuta minst 4,6 miljoner dollar till Bellpal AB i form av ovillkorat aktieägartillskott. Betalningen ska ske under tillträdesdagen den 15 november, men kan ändras då köparen har möjlighet att begära förlängning av tillträdesdagen fram till senast den 30 november.

Efter avdrag för erforderlig kapitalisering genom ovillkorat aktieägartillskott, samt transaktionskostnader med mera, uppskattas nettoköpeskillingen för Bellpal Holding uppgå till cirka 14 miljoner dollar.

I en granskning som Afv gjort uppgav en tidigare motpart att man är representant för ett annat företag medan den första motparten sade sig aldrig haft kontakt med Bellpal – eller ens visste vad bolaget gör.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.