Avanzas operativa chef och vice VD slutar

Nätmäklaren Avanza Banks vice VD och operativa chef Gunnar Olsson har beslutat sig för att lämna bolaget, enligt ett pressmeddelande.
Avanzas operativa chef och vice VD slutar - Gunnar_Olsson
Avanzas operativa chef Gunnar Olsson. Foto: Avanza

Gunnar Olsson har varit operativ chef sedan 2018, och vice vd från och med 2021. Han var också tillförordnad VD under ett halvår från november 2023 fram till slutet av mars i år.

Olsson lämnar koncernledningen idag, men kommer att finnas kvar till förfogande under en övergångsperiod för att säkerställa en bra överlämning. Avanza kommer att inom kort påbörja rekryteringen av en ny operativ chef.

Olsson är den senaste chefen att lämna sedan Gustaf Unger tillträtt som ny VD. Under andra kvartalet har Avanza bytt ut sin hr-chef, teknikchef och affärsutvecklingschef. Unger uppgav till Dagens industri i juli att rekryteringen av en ny produktchef skulle vara den sista pusselbiten i hans lagbygge.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.