Astra Zenecas läkemedel visar goda resultat mot metastaserad bröstcancer

Läkemedelsbolaget Astra Zenecas läkemedel Enhertu har visat goda resultat bland patienter med HER2-positiv metastaserad bröstcancer och hjärnmetastaser.
Astra Zenecas läkemedel visar goda resultat mot metastaserad bröstcancer - Astra Zeneca
Foto: Pontus Lundahl / TT

Enhertu uppnådde en progressionsfri överlevnad på 61,6 procent efter ett år hos patienter med aktiva eller stabila hjärnmetastaser i fas IIIb/IV-studien DESTINY-Breast12.

“Resultaten från fas IIIb/IV-studien DESTINY-Breast12 visade att Enhertu (trastuzumab deruxtecan) uppvisade betydande total och intrakraniell klinisk aktivitet i en stor grupp patienter med HER2-positiv metastaserande bröstcancer som har hjärnmetastaser och som inte fått mer än två tidigare behandlingslinjer i den metastaserande miljön”, heter det i pressmeddelandet.

Enhertu är ett specifikt utvecklat antikropps-läkemedelskonjugat (ADC) som upptäckts av Daiichi Sankyo och som utvecklas och kommersialiseras gemensamt av Astra Zeneca och Daiichi Sankyo.

“Resultaten från DESTINY-Breast12 visar betydande klinisk aktivitet hos patienter vars sjukdom har spridit sig till hjärnan. Dessa data, liksom resultaten från patienter utan hjärnmetastaser, stärker ytterligare förtroendet för Enhertus kliniska profil för andra linjens behandling av HER2-positiv metastaserande bröstcancer”, säger Sunil Verma som är global chef för onkologi på Astra Zeneca.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Spotlight Stock Market