Astra Zenecas Enhertu får prioriterad granskning i USA

Läkemedelsbolaget Astra Zeneca och Daiichi Sankyos läkemedelskandidat Enhertu har beviljats en så kallad Priority Review av den amerikanska läkemedelsmyndigheten FDA.
Astra Zenecas Enhertu får prioriterad granskning i USA - astra zeneca
Foto: Astra Zeneca

Det gäller för behandling av patienter med HER2-låg eller HER2-ultralåg bröstcancer i metastaserat skede som fått minst en hormonbehandling. Det framgår av ett pressmeddelande.

Enhertu har tidigare i år beviljats Breakthrough Therapy Designation för samma indikation. Beslut från FDA väntas under första kvartalet 2025.

Om godkännande ges skulle det innebära att Enhertu blir den första HER2-riktade terapin och antikroppsläkemedelskonjugatet (ADC) för patienter före kemoterapi för metastaserad bröstcancer.

Priority review, prioriterad granskning, ges till kandidater/läkemedel som skulle kunna innebära betydande förbättringar jämfört med standardapplikationer. FDA:s mål är att nå ett beslut inom 6 månader, jämfört med 10 månader som gäller för en standardgranskning.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Innehåll från annonsör