Årets viltmatrestaurang
k Axellent, Sparreholm: Cateringrestaurang med produktion av charkprodukter.
k Björk Topprestaurang & Fjällbar, Hemavan: Röker bland annat renhjärta, röding och sik.
k Boo Natur, Hjortkvarn: Serverar vilt från gårdens omgivningar.
k Buustamons Fjällgård, Ullådalen: Tillverkar brännvin med kryddor från nejden, alltid något vilt på menyn.
k Färna Herrgård & Spa, Skinnskatteberg: Arbetar med styckningsdetaljer, gör egen korv och blodkräm.
k Gammelgården Hotell & Restaurang, Sälen: Fågel, fisk och vilt från norra Sverige.
k Kittelfjäll Värdshus, Kittelfjäll: Finns saker som renwallenbergare och råbiff på älginnanlår.
k Linköping konsert & kongress. Har två viltveckor per år, lunchmeny med någon vilträtt varje vecka.
k Lux Dag för Dag, Stockholm: Främst vilt som de fällt själva. Styckar och mörar på plats.
k Stadshuskällaren, Stockholm: Tar tillvara allt på viltet, kokar fonder på ben, gör egna biffar och korvar.
k Restaurang Steneby Grytan, Dals-Långed: Främst älg och hjort men även vildsvin.
k Vildmarksnästet, Idre: Främst ren och älg men även rådjur, tjäder, ripa och björn.
k Virå Bruk, Stavsjö: Bedriver egen jakt, bevarar styckningsdetaljer som tunga och hjärta.
k Östanskär jakt och konferens, Indal: Eget slakteri, fokus är älg, men även skogshare och skogsfågel.
text: Louise Fauvelle
Kommentera artikeln
I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.
Grundreglerna är:
- Håll dig till ämnet
- Håll en respektfull god ton
Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.