Apple-chef lämnar efter 26 år

Dan Riccio, en av Apples nyckelpersoner som spelat en avgörande roll i utvecklingen av bland annat Vision Pro-headsetet, lämnar bolaget denna månad.
Apple-chef lämnar efter 26 år - 64e389428e0ec9762168e8cd_hsh
Vision Pro. Foto: Apple

Riccio, som tidigare ledde Apples hårdvaruingenjörsverksamhet, har arbetat vid företaget i 26 år och rapporterat direkt till vd Tim Cook.

Efter att ha övervakat utvecklingen av Vision Pro-headsetet, lämnar Riccio nu över ansvaret till John Ternus, Apples nuvarande hårdvaruchef, medan Mike Rockwell fortsätter att leda Vision Products Group dagligen. Det rapporterar Bloomberg News med hänvisning till källor.

Riccio har under sin karriär varit central i utvecklingen av produkter som AirPods, iPad Pro och de första iPhone-modellerna med större skärmar. Hans avgång är en av de mest betydande avgångarna i Apples ledning på senare tid, skriver Bloomberg.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Innehåll från annonsör