Antalet flaggor i Aptahems nyemission intakta

Forskningsbolaget Aptahem har släppt prospektet för sin företrädesemission på 35 Mkr. Emissionsguiden gör inga förändringar gällande hissade flaggor men noterar att aktien börjat närma sig farligt territorium.
Antalet flaggor i Aptahems nyemission intakta - labb
Två flaggor i Aptahems företrädesemission.

Emissionsguiden har tidigare skrivit om Aptahems företrädesemission av units som kan tillföra forskningsbolaget 34,6 Mkr före emissionskostnader. I samband med det hissade vi två flaggor för emissionen: “Kapitalbehov i trängt läge” samt “Dåligt garantiupplägg”.

Efter en genomgång av bolagets prospekt gör vi inga förändringar gällande antalet flaggor. Emissionsguiden noterar dock att aktien har börjat närma sig nivåer där incitamenten för att teckna units är små. Flaggan “Aktien handlas ner till teckningskurs” är dock inte aktuell som det ser ut nu.

Aptahem-aktien var som lägst nere på 0,068 kr på fredagsmorgonen vilket är 13% över teckningskurs per aktie. Dock har handeln varit minimal och mer rättvisande är 0,073 kr, då köpare och säljare i orderdjupet för tillfället placerat sig på 0,072 respektive 0,074 kr. Sett i det ljuset innebär emissionskursen en rabatt på 22%.

Teckningsperioden drar igång på måndag den 15 januari och löper till och med 29 januari. Emissionsguiden återkommer med en ny artikel om företrädesemissionen i samband med att utfallet kommuniceras. Det väntas ske den 31 januari.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.