Analytikerna positiva till Volvo efter rapport

Flera analytiker är positiva till lastbils- och busstillverkaren Volvo som släppte rapport i fredags.
Analytikerna positiva till Volvo efter rapport - Volvo
Foto: Volvo

Bland kommentarerna noteras förväntan på hög utdelning.

Ålandsbanken upprepar sin positiva syn på Volvo med hänvisning till bland annat deras utsikter.

“En stabil bruttomarginal trots lägre volymer, överraskande starka resultat i de mindre divisionerna samt konstruktiva utsikter för 2025 uppväger temporära problem med leveranskedjorna i USA som påverkade marginalen negativt under kvartalet”, skriver Ålandsbanken i en kommentar.

“Värderingen är fortsatt attraktiv och vi ser goda möjligheter till en hög utdelning även för 2024.”

Pareto Securities sänker riktkursen till 320 kronor (330) och upprepar köp. Estimaten för 2024-26 sänks med 3-5 procent.

“Volvos underliggande lönsamhet är fortsatt solid, tack vare strikt kommersiell disciplin, flexibilitet i kostnadsbasen och diversifiering av verksamheten; vi anser att risk/reward är fortsatt attraktiv”, skriver Pareto.

Kepler Cheuvreux höjer riktkursen till 330 kronor (310), upprepar köp och skriver i en analys att Volvo väntas avsluta året med en nettokassa om nästan 40 kronor per aktie “och kunna göra en betydande extrautdelning”.

“Vi förväntar oss att marknadsvolymerna för lastbilar och anläggningsmaskiner kommer att minska med 5 procent under 2025, efter en nedgång på 10 procent under 2024. Vi räknar med att marginalerna kommer att gynnas av minskade störningar i leveranskedjan och lägre råvarukostnader, vilket till viss del uppväger de lägre volymerna”, skriver Kepler om framtiden för bolaget.

På annat håll noteras att Stifel höjer Volvo till köp (från) med riktkursen 318 kronor.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från AMF