Analytikerna om den magiska sjuan: Tesla ska säljas – Amazon har flest köpråd i världen

Amazon har flest köprekommedationer i världen och analytikerna ser hyfsad uppsida i aktien. Samtidigt sätter 20 analytiker sälj på Tesla, visar Afv:s genomgång av "The Magnificent Seven".
Analytikerna om den magiska sjuan: Tesla ska säljas – Amazon har flest köpråd i världen - Nvidia, Meta, Amazon, Musk
Afv har sammanställt framåtblickande värdering, analytikernas råd och genomsnittlig uppsida till riktkurs för "The Magnificent Seven".

En likaviktad portfölj av “The Magnificent Seven” – Alphabet, Amazon, Apple, Meta, Microsoft, Nvidia och Tesla – har avkastat mer än 60% det senaste året. Nvidia och Meta har rusat 211 respektive 85% vardera. Det att jämföra med S&P 500 index som är upp 25% under samma period.

Men vad tror egentligen analytikerna om de amerikanska jättarna framåt?

Dålig uppsida framåt

Det finns ingen större uppsida kvar i bolagen, tror analytikerna. Snittet av den genomsnittliga uppsidan för samtliga i den magiska sjuan uppgår till ynka 3%. Techjätten Amazon sticker ut med 15% uppsida. Det Jeff Besos-grundade bolaget har inga säljrekommendationer och flest köprekommendationer (62 st) i hela världen, enligt Factsets databas.

Analytikerna ser störst nedsida i Elon Musks Tesla. Detta trots att elbilstillverkaren är det enda bolaget bland de magnifika som har en lägre aktiekurs idag än för ett år sedan. Tesla har också flest säljrekommendationer på vår lista – 20 analytiker sätter sälj på aktien. Möjligen härstammar pessimismen från Teslas höga värdering som uppgår till 80 gånger årsvinsten för 2024E.

De billigaste jättarna

Enligt analytikernas förväntningar för 2024 och 2025 är moderbolaget till Google (Alphabet) och Meta Platforms lägst värderade bland börsgiganterna i USA. Båda handlas under P/E 25 på förväntad vinst i år och nästa, visar Afv:s sammanställning av analytikernas förväntningar på “The Magnificent Seven”.

Nvidias paraboliska vinstökning

Den AI-genererade elefanten i rummet är underbarnet Nvidia vars vinst och omsättning ska dubblas under innevarande år enligt analytikerna. Bolaget som väntas växa omsättningen näst mest är Meta – med blygsamma 18%.

Nedan hittar du vår sammanställning av vad analytikerna tycker om “The Magnificent Seven”.

Läs också: 

Nvidias tredagarsras historiskt – största miljardtappet någonsin

IF Metall drar Tesla inför domstol

Nvidia: Ett kiselknaprande AI-monster

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.

Annons från ABAX