Analytikerna: Här är högutdelarna för 2025 – Handelsbanken i topp

Storbankerna väntas ha störst direktavkastning nästa år. Men är det verkligen storbankerna som analytikerna ser störst uppsida i? Det har Affärsvärlden svaret på efter en genomgång av bolagen med störst förväntad direktavkastning på Stockholmsbörsen.
Analytikerna: Här är högutdelarna för 2025 – Handelsbanken i topp - Handelsbanken, Avanza, Academedia, Nordea
Afv har sammanställt framåtblickande värdering, analytikernas råd och uppsida till genomsnittlig riktkurs för alla bolag på Stockholmsbörsen med störst förväntad direktavkastning 2025.

Handelsbanken, Nordea, Swedbank och SEB väntas bjuda på störst direktavkastning 2025. Samtliga delar ut mer än 7% av dagens aktiekurs. Fredrik Lundbergs Handelsbanken sticker ut som den enda aktien på Stockholmsbörsen som delar ut +10% nästkommande år.

Köp dessa istället

Storbankerna anses inte ha störst potential enligt analytikerna. Faktum är att samtliga har en lägre uppsida till analytikernas genomsnittliga riktkurs än medianen för Stockholmsbörsens högutdelare (15%). Istället är det skolkoncernen Academedia och kontantjätten Loomis som analytikerna tycker är mest köpvärda. Båda har enbart köpråd och analytikerna ser en uppsida på drygt 40% i vardera.

Andra bolag med hög direktavkastning och lockande uppsida är investmentbolaget Kinnevik, e-handlaren Rugvista och stålgiganten SSAB.

Avvakta med Avanza

Avanza kvalificerar sig på listan med en förväntad direktavkastning om 3,9% för 2025. Analytikerna höjer dock ett varningens finger. Åtta är neutrala till aktien och fyra tycker att man ska sälja den. Genomsnittet av analytikernas riktkurser indikerar en nedsida om 10% – sämst bland samtliga på vår lista. Avanzas P/E-tal på förväntad vinst för 2024 är också en av de högsta på 19x.

Nedan finner du bolagen på Stockholmsbörsen med störst förväntad direktavkastning 2025. För att vara med i urvalet måste bolaget följas av minst tre analytiker.

Läs även:

Så värderas OMXS30-bolagen

Analytikernas dom för investmentbolagen – och de viktigaste innehaven

Fredrik Lundberg om köpen: ”Tror tajmingen är bra – aktierna är billiga”

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.