Analytikerduo ser köpläge i Lundbergs bjässe: ”Stor kurspotential”

Både Handelsbanken och Kepler Cheuvreux sätter köp på Hufvudstaden som de menar handlas till stor rabatt. "Den finansiella ställningen är den starkaste bland våra nordiska konkurrenter", skriver Kepler i en färsk analyskommentar.
Analytikerduo ser köpläge i Lundbergs bjässe: ”Stor kurspotential” - Fredrik Lundberg Handelsbanken Swedbank
Foto vänster: Fredrik Sandberg / TT. Foto höger: TT.

Senaste kvartalsrapporten kom in i linje med förväntningarna.

“Även om VD:n uppgav att efterfrågan har mattats av, är efterfrågan på högkvalitativa tillgångar fortsatt stabil”, skriver Kepler Cheuvreux om Lundbergbolaget.

Kepler anser att återhämtningen för kontorshyror hos fastighetsjätten Hufvudstaden är positiv, trots att det motverkats av en svagare detaljhandel. Den goda finansiella hälsan i bolaget understryks.

“Med en låneandel av fastighetsvärdet på 22% och en Iikviditetskvot på 4,4 gånger är den finansiella ställningen fortsatt den starkaste bland våra nordiska konkurrenter”, skriver analyshuset som upprepar sin köprekommendation och sätter riktkursen på 175 kr.

Det innebär att de ser en uppsida på 32,5% ställt mot torsdagens stängningskurs på 132 kr.

Handelsbanken: Riktkurs på substansvärdet

Storbanken Handelsbanken betonar att Hufvudstaden måhända inte är den mest spännande aktien, men ser alltjämt uppsida. Speciellt givet att substansrabatten mot gårdagens stängningskurs var 27%, enligt banken.

“Hufvudstaden har en portfölj av kvalitetsfastigheter, framför allt i Stockholms kommersiella centrum, med stor hyrespotential över tid. […] Med stöd av räntesänkningar bedömer vi att fastighetsvärdena i centrala affärsdistrikt är nära bottennivåer (de kan redan ha bottnat) och att hyresintäkterna kommer öka med hjälp av minskad finansiell press på konsumenter och ökad efterfrågan på lokaler”, skriver SHB i sin analys.

De bedömer att substansvärdet per aktie kommer öka till cirka 190 kronor år 2027, vilket även är deras riktkurs på tre års sikt.

“Med tanke på exponeringen mot tillväxtregioner, samt låg operativ och finansiell risk (lån i förhållande till fastighetsvärdet är bara 22 procent) anser vi att en riktkurs i linje med det prognostiserade substansvärdet är rimlig. Vi ser således stor kurspotential”, uppger SHB.

“Vi höjer våra rekommendationer på 3 månader och 3 år till Köp och Outperform (tidigare Behåll Market Perform)”

LÄS MER: 

Alla aktierekommendationer

Wallenberg tar ännu en tugga av OMXS30 – genom Saab

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.

Annons från Kareby Finans