Analytiker: Köp Catena – sälj Lundbergs fastighetsbjässe

Fredrik Stensved, fastighetsanalytiker på ABGSC, ser en fortsatt återhämtning inom fastighetssektorn och en ökad transaktionsaktivitet under fjärde kvartalet.
Hufvudstaden
Hufvudstaden äger NK­-fastigheterna i Stockholm och Göteborg.

En stark kassaflödestillväxt 2025 och 2026 skapar attraktiva möjligheter i sektorn.

Det framgår av ett studiosamtal med ABG Private Banking, som är en avdelning inom ABG Sundal Collier.

– Vi ser fallande räntor, lägre obligationsmarginaler och minskade kreditmarginaler för bankfinansiering. Flera fastighetsbolag har också genomfört kapitalanskaffningar för att expandera. Vi tror att detta kommer att driva igång transaktionsmarknaden på allvar under fjärde kvartalet. Efter en period av ifrågasättande kring bokförda värden ser vi nu att ökade transaktioner kommer att bekräfta fastighetsvärdena i många segment.

Fredrik Stensved presenterar också ett köp- respektive säljcase i sektorn.

Köp-caset är Catena där riktkursen är satt till 660 kronor. Bolaget beskrivs om en marknadsledare inom logistiksegmentet med en fin vinsttillväxt 2025 och 2026. Därtill låg belåning och marknadsmedvind med positiva värdeförändringar 2025p.

Sälj-caset är Hufvudstaden med riktkursen 130 kronor. Här noteras ökande vakansgrad och investeringsbehov för att försvara hyresnivåerna. Ingen vinsttillväxt och en aktie som handlas med 25 procent premie mot sektorn.

Aktieråden ovan kommunicerades första gången den 30 september till ABG Sundal Colliers kunder.

Här hittar du de senaste köpråden för svenska aktier.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.