Analytiker: Återhämtningen blir U-formad – köp aktier i Nibe

Det är köpläge i Nibe, anser Kepler Cheuvreux-analytikern Johan Sjöberg. "Aktien erbjuder gott om värde", skriver han i en uppdatering.
Gerteric Lindquist, VD Nibe.
Gerteric Lindquist, VD Nibe. Foto: Jonas Ljungdahl/BILDBYRÅN

Nibe rapporterar på fredag. Ett par dagar innan rapportsläppet har Swedbanks analyshus Kepler Cheuvreux uppdaterat sin syn på värmepumpsbolaget.

Analytikern Johan Sjöberg räknar med att den “svaga resultattrenden fortsätter” i Q2, men att det kommer se bättre ut än föregående kvartal.

“Tillväxtutsikterna är oförändrade”

Höga lager hos distributörer och höga räntor är några av motvindarna för Nibe. Men det kommer se bättre ut under andra halvåret, menar analytikern.

“Men återhämtningen kommer sannolikt att vara mer U- än V-formad och vi har justerat estimaten i enlighet med detta. Utvecklingen på kort sikt är fortsatt osäker, men de långsiktiga tillväxtutsikterna är oförändrade och aktien erbjuder gott om värde”, heter det i analysen.

Sänker riktkursen

Kepler upprepar sin köprekommendation för Nibe och sätter riktkursen till 60 kronor. Det är en sänkning från den tidigare riktkursen på 70 kronor. Sänkningen ska “reflektera estimatsänkningar”.

Här hittar du de senaste råden för svenska aktier.

Läs också:

Blankarna kastar sig över Nibe: ”Aktien är optiskt dyr”

Analytikerna om industribolagen: Köp Volvo och Sandvik – Nibe är näst dyrast

Lista: 2000-talets bästa aktier på Stockholmsbörsen – Vitec, Nibe och Avanza tar plats

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.

Annons från Spotlight Stock Market