Analyshus sänker rekommendationen för Xspray Pharma efter FDA-beskedet

Efter att forskningsbolaget Xspray Pharma fick sitt andra Complete Response Letter (CRL) rörande Dasynoc förväntar Pareto sig ett godkännande inom 3-12 månader, med Q1 2025 som arbetshypotes.
Xspray
Foto: Xspray

Det framgår av en färsk analys.

Xspray missade möjligheten att lansera Dasynoc med begränsad konkurrens. Med flera generiska produkter på väg, står företaget inför tuffare konkurrens. Förväntningarna för deras andra produkt, XS003, har skjutits upp till 2026.

“Vi inkluderar inte XS003 i riktkursen just nu. Detta eftersom vi inte tror att marknaden kommer att värdera det förrän Xspray har levererat ett bevis på konceptet med Dasynocs godkännande och framgångsrika lansering. Om Xspray lyckas med detta år 2025, uppskattar vi att XS003’smotiverade värde är 77 kronor per aktie och dess totala uppsida 154 kronor per aktie”, skriver Pareto.

Förseningen och ökad konkurrens har lett till att Paretos riktkurs på Xspray landar på 58 kronor per aktie (97), vilket är i linje med gårdagens stängningskurs. Rekommendationen har sänkts till behåll från köp.

För att upprätthålla verksamheten spår Pareto att det behövs en kapitalanskaffning på 200 miljoner kronor innan årsskiftet, vilket ökar antalet aktier till cirka 38 miljoner. Detta har beaktats i den uppdaterade värderingen.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.