Analyshus: ”Saabs aktie är på väg ned”

Försvarsindustribolaget Saabs aktie är på väg ned. Det spår Swedbanks analyshus Kepler Cheuvreux i en färsk analys inför Saabs rapport som också menar att aktien då "bör kunna ge en mer attraktiv nivå för investerare att ta position."
Analyshus: ”Saabs aktie är på väg ned” - Philippines US Missile System
Filippinernas högste militära chef, general Romeo Brawner Jr., förbereder sig för att stiga ombord cockpiten i en replica av Saab JAS 39 Gripen på en försvarsbolagsmässa i Manilla i september i år. Foto: AP Photo/Aaron Favila

Saab, med huvudkontor i Linköping, har tre motiga månader bakom sig då aktien sjunkit med nästan 14% och handlas nu kring 222 kronor. Nu riktas blickarna mot kvartalsrapporten, som släpps den 22 oktober, för positiva nyheter.

Enligt Swedbanks analyshus Kepler Cheuvreux är det hälsosamt för Saab-aktien att värdet sjunker.

Saabs aktie är på väg ned, en trend som vi anser är hälsosam och som i slutändan bör kunna ge en mer attraktiv nivå för investerare att ta position, särskilt om Saab kan fortsätta att få stora ordrar och driva en positiv försäljningstillväxt”, skriver analytikern Aymeric Poulain en färsk kommentar inför rapporten. 

Vapenvila inte inprisad

Kepler Cheuvreux förväntar sig en fortsatt styrka för både försäljning och orderingång samt en blygsam marginalutveckling med en mix som är positiv mellan bolagets olika divisioner.

Omsättningen är verkligen stark att döma av bolagets kommersiella momentum både på hemmaplan (Sverige höjde nyligen sina budgetprognoser) och utomlands, och den kan fortsätta att överraska på uppsidan. Med detta sagt har risken för nedvärdering kopplade till ökad sannolikhet för en vapenvila i Ukraina efter det amerikanska valet ännu inte helt kvantifierats och prisats in”, skriver analyshuset vidare.

Kepler Cheuvreux upprepar sin rekommendation behåll och sätter en riktkurs på 245 kronor per aktie.

Läs mer:

Saab tar in miljardorder från Litauen

Saab spränger ny mark med Carl-Gustaf – storsatsar i USA

Här hittar du senaste köpråden för svenska aktier

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Innehåll från annonsör