Analyshus: Risk för brant fall i Stillfront

En olycka kommer sällan ensam. Gamingbolaget Stillfronts två tunga besked ökar risken i bolagets aktie. Det menar analyshuset Kepler Cheuvreux.
Analyshus: Risk för brant fall i Stillfront - Stillfront NY
Alexis Bonte blir tillfällig VD för Stillfront. Foto: Stillfront

Sent igår kväll gick Stillfront ut med en vinstvarning för tredje kvartalet. Bolaget väntas redovisa en omsättning på 1 595 Mkr för Q3, vilket är 4% lägre än konsensus.

De meddelade också att bolagets ebitdac förväntas landa på försämrade 385 Mkr, på grund av högre kostnader för att förvärva nya användare.

Mindre än en timme senare kom nästa kalldusch: grundaren och VD:n sedan 14 år tillbaka – Jörgen Larsson – avgår omedelbart och ersätts tillfälligt av COO Alexis Bonte. 

“Beslutet fattades mot bakgrund av att Stillfront i september 2024 presenterade en ny koncernledingsstruktur med tre affärsområden med syftet att förbättra bolagets organiska tillväxt, lönsamhet och transparens. Syftet är också att öka fokus på nyckelfranchises och adressera lågpresterande spel”, uppger bolaget i ett pressmeddelande.

Kepler: “Kursfall på 10%”

I en kommentar om vinstvarningen och VD-avgången skriver analyshuset Kepler Cheuvreux:

“Avvikelsen i Q3 är 5 procent av helårets konsensus, men en intäktsmiss och ändå högre utgifter för användarförvärv måste vägas in. Vi tror preliminärt att aktien kan falla 10 procent idag.”

Aktien har hittills reagerat svagt positivt på beskeden och är i skrivande stund upp närmare 1%.

Analyshuset upprepar rådet behåll med riktkurs på 7,60 kr.

Här hittar du de senaste råden för svenska aktier. 

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.