Amazon satsar på kärnkraft: ”En säker källa”

E-handelsjätten Amazon har tecknat avtal om projekt inom kärnkraft för att möta växande energibehov.
Amazon satsar på kärnkraft: ”En säker källa” - amazon-900
Foto: Kathy Willens/TT

Bolaget har idag tecknat tre nya avtal för att stödja utvecklingen av kärnkraftsprojekt, bland annat genom byggandet av flera små modulära reaktorer (SMR), skriver Amazon i ett pressmeddelande.

”Kärnkraft är en säker källa till koldioxidfri energi som kan bidra till att driva vår verksamhet och möta de växande kraven från våra kunder, samtidigt som den hjälper oss att göra framsteg mot vårt Climate Pledge-åtagande att nå nettonoll koldioxid i hela vår verksamhet 2040”, säger Matt Garman, vd för Amazon Web Services (AWS).

Enligt CNBC investerar Amazon 500 miljoner dollar i de tre projekten som sträcker sig över flera delstater.

Tidigare under veckan meddelade även Google att det kommer att köpa in kärnkraftsel från Kairos Power. Sedan tidigare står det även klart att Constellation Energy återstartar kärnkraftverket Three Mile Island för att förse Microsofts datacenter med el.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.