Alla Affärsvärldens analyser vecka 36

Analyser av Adtraction, Neobo, Cint, Probi, BioGaia, Zignsec, Heba, Lundin Mining, Sectra och B3 Consulting samt Afv-portföljen, Investeraren, Råduppföljning, Insiderkollen och rapportkalender vecka 37.
Alla Affärsvärldens analyser vecka 36 - afv.vecka36.24

Adtraction

Det är dåliga tider för de annonslösningar på nätet som Adtraction erbjuder. Över tid har Adtraction ändå varit ett lönsamt tillväxtbolag. Så frågan blir när e-handelsfrossan och den regulatoriska motvinden mildras. Vi tror det kan vara värt mödan att vänta ut den saken.

Neobo

SBB-avknoppningen Neobo har varit den klart bästa bostadsaktien senaste året, men värderas fortsatt till högst substansrabatt. Vi tror ändå det finns bättre bostadsbolag att äga det kommande året.

Cint

Marknadsundersökningsbolaget Cint har rasat på beskedet om ett VD-skifte. Kanske förebådar skiftet kraftiga vinstfall i bolaget. Men annars ser aktien fortsatt väldigt billig ut.

Probi

Probiotikabolaget har svårt att växa. Under de senaste året har bruttomarginalen pressats rejält. Ledningen arbetar nu med att effektivisera produktionen för att nå hälsosamma marginaler igen.

BioGaia

Probiotikabolaget BioGaia har uppvisat god tillväxt och resultatutväxling senaste åren. Nu ökar bolaget investeringarna för att stärka tillväxttakten. Nyligen minskade storägarna EQT sitt innehav.

Zignsec

Ägarna i First North-bolaget Zignsec får ett bud från USA på sina aktier. Premien är den näst högsta hittills i år.

Heba

Periodvis har Heba varit såväl övervärderat som överskuldsatt – men tycks med nuvarande räntor inte vara något av detta. Aktien är nog ingen dubblare, men kan vara ett bra alternativ för den som söker lägre risk.

Lundin Mining

Efter sommarens köp av en gigantisk fyndighet i Argentina är Lundin Mining på god väg att bli en global jätte på koppar. Det är en lovande utveckling som just nu inte värderas anmärkningsvärt högt på börsen.

Sectra

Medicinteknik- och IT-säkerhetskoncernen Sectra fortsätter uppvisa en stark operativ utveckling. Aktien värdering är en annan historia. På analytikerkonsensus estimat för innevarande år värderas aktien nu till hundra gånger årsvinsten, framåtblickande.

B3 Consulting

IT-konsulten B3 har haft det tufft på börsen med en sval marknad. Bolaget genomför nu två stora förvärv och har ambitiösa mål. Kostnadsbesparingar ska få upp lönsamheten.

Afv-portföljen

September har startat svagt och portföljen tappar lite på index. Vi tar hem vinsten i Loomis.

Investeraren

Investmentbolaget Linc får ett kassatillskott på 1,2 miljarder efter Calliditas-affären. I en intervju med Afv berättar VD Karl Tobieson om hur de kommer använda pengarna och kommenterar det sura mottagandet av börsnykomlingen Cinclus Pharma. “Den processen gav inte direkt mersmak”, säger han.

Råduppföljning

Det var helt rätt att köpa Careium som säljer trygghetslarm. Aktien steg över 130%. Även köprådet i Viva Wine Group blev bra med en uppgång på 40%. Bland omgångens övriga råd stack Raysearch ut med en dubblering.

Insiderkollen

Afv går igenom alla aktuella insynsaffärer. Senaste veckorna har intressanta transaktioner bland annat skett i Pandox, Nibe, Scandi Standard, Balder, Raysearch, Volvo och Storytel.

Viktigaste bolagshändelserna vecka 37

Kommande vecka rapporterar bland annat Rusta. Utdelning är att vänta från Clas Ohlson och Africa Oil. Här listar Affärsvärlden alla bolagshändelser vecka 37.

DU TJÄNAR MER PÅ ANALYS FRÅN AFFÄRSVÄRLDEN

Prenumeranter har full tillgång till:

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Spotlight Stock Market