Alla Affärsvärldens analyser vecka 34

Analyser av Boozt, Fractal Gaming, Autostore, Actic, Raysearch, Maha, Cheffelo, Nilörngruppen, Veteranpoolen och Guideline Geo samt Krönika, Investeraren, Utdelningsportföljen, Råduppföljning, Lock-up-avtal och rapportkalender vecka 35.
Alla Affärsvärldens analyser vecka 34 - Vecka 34 2

Boozt

E-handelsbolaget Boozt fortsätter att ta marknadsandelar och växte 9% under årets första halvår. Bolagets lager kan hantera upp mot 40% högre volymer än dagens. År 2028 är målsättningen att nå en rörelsemarginal på 10%.

Fractal Gaming

Fractal, som designar datorchassin och andra gamingprodukter, minskade omsättningen med över 40% och gjorde nollresultat i andra kvartalet. Det återstår att se om bolagets nylanserade produkter kan bidra till en vändning.

Autostore

Efter en häftig tillväxt under pandemin har robotbolaget haft trögare utveckling under 2023 och 2024. Aktien värderas nu rekordlågt och kan vara intressant att plocka upp när räntorna nu fortsätter falla.

Actic

Risken är att inte bara överskottskilon försvinner i gymbolaget Actics häftiga bantningskur utan också de muskler som krävs för att lyfta bolaget ur sin överskuldsättning.

Raysearch

Medicinteknikbolaget har ett starkt år i ryggen. Halvårsrapporten bjöd på fin tillväxt och marginalexpansion. Aktien har mer än dubblerats senaste året. Finns mer uppsida?

Maha Energy

Mycket har hänt i Maha Energy sedan vi skrev om aktien i våras. Viktigast är fusionen av största innehavet 3R med en branschkollega. Den politiska utvecklingen i Venezuela har samtidigt minskat Mahas utsikter för framgång i landet ytterligare.

Cheffelo

Cheffelo som säljer matkassar i Skandinavien har stärkt lönsamheten rejält senaste året. Når bolaget sitt marginalmål om 4-6% så är aktien riktigt billig. Nyligen tecknade Cheffelo avtal med konkurrenten Middagsfrid som lägger ned sin verksamhet.

Nilörngruppen

Etikettleverantören återhämtar sig efter en period med svag efterfrågan på kläder och för stora lager i värdekedjan. Aktien värderas lågt men ytterligare ett svagt kvartal ligger i korten, efter att bolaget i början av augusti drabbades av en IT-attack.

Veteranpoolen

Trenden att anlita äldre arbetskraft är fortsatt stark och Veteranpoolen navigerar marknaden väl med stabil lönsamhet. En satsning på Danmark höjer dock risknivån något, samtidigt som aktien gått starkt.

Guideline Geo

2023 var ett rekordår för Guideline Geo som säljer instrument och mjukvaror för geologiska undersökningar. Utvecklingen under 2024 har varit lite svagare även om andra kvartalet var ett steg i rätt riktning.

Krönika

Indexfonder är jättebra när man man vill ha en “parkeringsplats” för ren börsexponering utan individuell bolagsrisk. Synd bara att det inte ens i Avanza och Nordnets stora djungel av fonder finns mer än enstaka rena indexfonder kvar att välja bland. Istället erbjuds vi över 200 ESG-politiserade “indexfonder” som väljer aktier med fokus på annat än bara avkastning.

Investeraren

Det är upplagt för en skakig höst på börsen, varnar SEB:s småbolagsförvaltare Jimmy Bengtsson. Han själv köper dippen i Nibe och gillar ett av börsens dyraste bolag: ”Det stora caset i Sectra är USA där man skulle kunna dubbla sin marknadsandel”, säger han och delar också med sig om:
✓ Bolaget han ägt – i 18 år
✓ Synen på Embracer: “Mest uppsida på kort sikt”
✓ Sektorn han ratar: “Kommer nog ta ett tag innan det vänder”

Utdelningsportföljen

Ett bra inköp av Loomis har eldat på avkastningen i Utdelningsportföljen på sistone. Vi gör ett skifte inför hösten.

Råduppföljning

Omgångens bästa köpråd gavs för lojalitetsbolaget Awardit, där huvudägaren tillsammans med grundarna försökte köpa ut bolaget efter en längre svacka. Andra aktier som analyserades var bland annat JM, Volvo Cars och New Wave Group.

Lock-up-avtal

Kommande veckor löper lock-up-avtal ut för ägare i EQT, ODI Pharma och Xbrane Biopharma. Tidigare under månaden löpte lock-up ut för Altor i RevolutionRace.

Viktigaste bolagshändelserna vecka 35

Kommande vecka rapporterar bland annat SBB, Lundbergföretagen, Kabe och Elekta. Här listar Affärsvärlden alla bolagshändelser vecka 35.

DU TJÄNAR MER PÅ ANALYS FRÅN AFFÄRSVÄRLDEN

Prenumeranter har full tillgång till:

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Spotlight Stock Market