Alla Affärsvärldens analyser vecka 33

Analyser av Dynavox Group, ISS, Bredband2, CTEK, RevolutionRace, Fasadgruppen, Storskogen, Nibe och Ferronordic samt Börsgolvet, Investeraren, Råduppföljning, Lock-up-avtal, Insiderkollen och rapportkalender vecka 34.
Alla Affärsvärldens analyser vecka 33 - Vecka.33

Dynavox Group

Dynavox Group har utvecklats starkt på börsen sedan avknoppning från Tobii häromåret. Marknaden för kommunikationshjälpmedel uppvisar en stabil tillväxt och marknadspenetrationen är fortsatt låg.

ISS

Danska servicebolaget ISS har en förfärande historik av usel avkastning på börsen. Men kanske finns nu chansen till bättring när lönsamheten pekar i rätt riktning.

Bredband2

Bredband2 fortsätter att konsolidera marknaden och köper nu den mindre operatören Bredbandsson. Prislappen landar på 18,5 Mkr. Bredband2 har fortsatt en stark balansräkning och aktien värderas kring 10x rörelsevinsten.

CTEK

CTEK har en fin och höglönsam marknadsposition inom laddare för bilbatterier – som riskerar tyna bort vid en övergång till elfordon. Samtidigt har satsningen att styra om bolaget mot laddare för elfordon kantats av svajig efterfrågan och förluster. Det finns långsiktiga frågetecken, även om signalerna kring nuläget ser ut att ljusna något.

RevolutionRace

Friluftsbolaget RevolutionRace fortsätter att uppvisa en god tillväxt trots en generellt sett utmanande konsumentmarknad. Det senaste halvåret har mycket handlat om att storägarna Altor och grundarparet Nyrensten minskat sitt innehav vilket lagt en våt filt över aktien.

Fasadgruppen

Det är en oroväckande inställning från Fasadgruppens ledning, som gasar förvärvsaktiviteten samtidigt som skuldsättningen närmar sig bolagets lånekovenanter.

Storskogen

Serieförvärvaren Storskogen rusar på halvårsrapporten. Rörelseresultatet var bättre än väntat och kassaflödet starkt. Nyligen slutfördes avyttringen av nio affärsenheter med låg lönsamhet.

Nibe

Värmepumpsbolaget Nibe stiger på börsen efter halvårsrapporten. Ledningen upprepar budskapet om att lagernivåerna i distributionsledet håller på att normaliseras. 2025 väntar sig Nibe nå historiska marginalnivåer.

Ferronordic

Maskinförsäljaren Ferronorics stora förvärv i USA har fått en stabil start inom koncernen. Förvärvet bidrog dock till ökad skuldsättning vilket ihop med fortsatt dålig utveckling i Tyskland tynger aktien.

Börsgolvet

Amerikanska arbetslöshetssiffror hällde som iskallt vatten över ett Finanssverige i hängmattan. Yra återvände de till ett skönmålat Mangold, ett trött Husqvarna och ett OS-vinnande PM.

Investeraren

Spac-drömmen gick i kras. Nu sitter Creades med en kassa på 750 miljoner och investmentbolagets VD har en plan för hur pengarna ska användas. ”Vi kommer ha ett tydligt fokus på nya bolag och har diskussioner med många”, säger John Hedberg till Affärsvärlden.

Råduppföljning

Det var rätt att köpa både Byggpartner och Pricer. Aktierna har stigit över 60% vardera senaste året. Nilörngruppen är upp cirka 20% sedan köprådet. Enda plumpen var Micro Systemation, som nu bytt VD.

Lock-up-avtal

Kommande veckor löper lock-up-avtal ut för ägare i ES Energy Save, RevolutionRace, Nyfosa och Emilshus. I RevolutionRace har storägarna Altor och grundarparet Nyrensten sålt aktier i ett par omgångar under året.

Insiderkollen

Afv går igenom alla aktuella insynsaffärer. Senaste veckorna har intressanta transaktioner bland annat skett i EQT, Fortnox, Investor, Lundin Mining och Handelsbanken.

Nytt poddavsnitt

Peter Benson och Björn Rydell sammanfattar den delvis händelserika sommarbörsen. Följande bolag diskuteras: Stille (08.30), Swedencare (12.15), Bubbleroom (17.20), Physitrack (23.35) och Betsson (28.20).

Viktigaste bolagshändelserna vecka 34

Kommande vecka rapporterar bland annat Bahnhof, Latour, MEKO, Kopparbergs och Synsam. Här listar Affärsvärlden alla bolagshändelser vecka 34.

DU TJÄNAR MER PÅ ANALYS FRÅN AFFÄRSVÄRLDEN

Prenumeranter har full tillgång till:

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Spotlight Stock Market