Alla Affärsvärldens analyser vecka 32

Analyser av MedCap, Betsson, NanoEcho, Sdiptech, Bubbelroom, G5 Entertainment, Cavotec samt Afv-portföljen, Krönika, Småbolagsaktier, Investeraren, Råduppföljning, Månadens köpråd och rapportkalender vecka 33.
Alla Affärsvärldens analyser vecka 32 - vecka.32

MedCap

Hälsovårdskoncernen MedCap har gått starkt på börsen senaste året. Två av koncernens tre affärsområden uppvisade stark utveckling i andra kvartalet. Trots senaste förvärvet ruvar MedCap fortsatt på en nettokassa.

Betsson

Speloperatören Betsson har uppvisat fin operativ utveckling de senaste åren. Bolaget har en stark balansräkning och värderingen av aktien är låg.

NanoEcho

Medicinteknikföretaget NanoEcho noteras idag på First North. Handeln är tunn men sjunker rejält i öppningen gentemot teckningskursen på 0,14 kr.

Sdiptech

Sdiptech är en serieförvärvare inom bolag som sysslar med infrastruktur. Bolaget saknar den grundmurade historiken som de största förvärvsbolagen har men värderas också med stor rabatt.

Bubbelroom

E-handelsbolaget Bubbleroom har ett par svaga år i ryggen med klen tillväxt och röda siffror. Andra kvartalet var starkt och balansräkningen är i gott skick. Kan bolaget nå en rörelsemarginal i linje med konkurrenterna så är potentialen stor.

G5 Entertainment

Mobilspelsbolaget G5 Entertainment fortsätter att tappa intäkter. Balansräkningen är stark och värderingen låg. För att aktien skall bli bra kommande år behöver bolaget vända tillväxttrenden.

Cavotec

Cavotec har intressanta produkter för en växande nisch och börjar numera också få ordning på lönsamheten. Men det är ännu en bit kvar till goda marginaler och kanske har aktien tagit ut segern i förskott?

Afv-portföljen

Augustibörsen har fått en hemsk start efter att statistik över amerikansk arbetsmarknad och kursfall i Japan fått index på fall. Afv-portföljen har klarat sig lindrigare undan hittills.

Krönika börsen

Det har varit på stökigt på börsen. Vad beror det på och hur ska man agera härifrån? Uppsidan ser kanske lite beige ut men det behöver inte bero på någon större risk för en vanlig lågkonjunktur.

Småbolagsaktier

Glöm senaste veckan. Hittills i år går börsen som tåget, och efter ett par år i kylan är det återigen småbolagen som varit loket. Här väljer Afv:s analytiker sina favoritaktier med ett börsvärde under miljarden.

Investeraren

Författaren och förvaltaren Christopher Mayer sitter i serieförvärvaren Teqnions styrelse – och tror stenhårt på Evolution och ett Carl Bennet-bolag.”Det finns många fina bolag i Sverige och som kan ge en avkastning på 10 000%”, säger Mayer till Afv.

Råduppföljning

Det var rätt att köpstämpla belysningsbolaget Fagerhult som stigit cirka 30% på börsen senaste året. Bland omgångens övriga råd stack Acast och Nelly ut med stora kursuppgångar.

Månadens köpråd

Under juli köpstämplade Affärsvärlden 15 aktier och utfärdade säljråd för fyra. Vi har även avhandlat en budsituation och en IPO.

Viktigaste bolagshändelserna vecka 33

Kommande vecka rapporterar bland annat Embracer, Nibe, RevolutionRace, Holmen och Boozt. Här listar Affärsvärlden alla bolagshändelser vecka 33.

DU TJÄNAR MER PÅ ANALYS FRÅN AFFÄRSVÄRLDEN

Prenumeranter har full tillgång till:

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Spotlight Stock Market