Alla Affärsvärldens analyser vecka 30

Analyser av Sagax, Autoliv, Bakkafrost, Careium, Coor och Hexagon samt Afv-portföljen, Lock-up, Råduppföljning och rapportkalender vecka 31.
Alla Affärsvärldens analyser vecka 30 - loggor_v30

Sagax

Sagax har vuxit sitt förvaltningsresultat per aktie med imponerande 15% per år de senaste tio åren. Bolaget har även klarat de senaste årens kris i sektorn mycket väl. Frågan är vad uppsidan är givet den allt jämt höga värderingen.

Autoliv

Var Q2-rapporten bara ett gupp på vägen mot målet på 12% i marginal eller något värre än så?

Bakkafrost

Bakkafrost är den klara premiumaktören inom laxbranschen. Bolaget har dock dragits med problem de senaste åren. Om bolagets plan framåt lyckas är aktien riktigt billig.

Careium

Careium bjöd på en stabil halvårsrapport med god tillväxt och fin resultatutväxling. Ledningen behåller helårsprognosen men lyfter samtidigt fram att den kan bli utmanande att nå. Careium-aktien är nu upp över 130% sedan Affärsvärldens köpråd ifjol. Finns mer uppsida?

Coor

Städjobbet är långt ifrån över innan Coor putsat upp lönsamheten till de nivåer man hade innan det stora Ericssonavtalet gick förlorat. Men förväntningarna på att de lyckas tycks alltför låga.

Hexagon

Hexagon är det av börsens stora verkstadsbolag som gått sämst på börsen senaste året och aktien har tappat sin premiumvärdering. Dagens halvårsrapport ser inte ut att bryta trenden.

Afv-portföljen

Med halva rapportperioden avklarad är det tack vare Loomis portföljen ligger lite före index.

Lock-up

Kommande veckor löper lock-up-avtal ut för ägarna i Webrock och Schibsted. I Webrock är det en stor andel av de utestående aktierna som blir fria att säljas. Aktien är näst intill halverad sedan noteringen och det blir intressant att se hur storägarna agerar efter lock-up löpt ut.

Råduppföljning

För ett år sedan skrev vi om de fyra noterade nordiska elbilsladdarbolagen Garo, Ctek, Zaptec och Kempower. Hela kvartetten har under året gått ned kraftigt på börsen.

Viktigaste bolagshändelserna vecka 31

Kommande vecka rapporterar bland annat Prisma Properties, Securitas, Storytel och Lundin Mining Corporation. Utdelning är att vänta från bland annat NP3 Fastigheter, Telia Company och Akelius. Här listar Affärsvärlden alla bolagshändelser vecka 31.

DU TJÄNAR MER PÅ ANALYS FRÅN AFFÄRSVÄRLDEN

Prenumeranter har full tillgång till:

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Kareby Finans